10/07/2022

Уряд пропонує тимчасово дозволити пільгове розмитнення авто тим хто подав декларацію до 1 липня

У Раді зареєстровано законопроєкти для завершення пільгового митного оформлення авто при їх ввезенні громадянами на митну територію України, за якими подано попередню митну декларацію до 1 липня та митна вартість яких не перевищує еквівалент 10 тисяч євро. Йдеться про наступні законопроекти:

  • №7533 "Про внесення змін до підрозділу 10 розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо завершення дії пільг з оподаткування транспортних засобів";
  • №7534 "Про внесення змін до розділу XXI «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України щодо завершення дії пільг з оподаткування транспортних засобів".

Законопроекти мають на меті завершення митного оформлення транспортних засобів при їх ввезенні громадянами на митну територію України із застосуванням раніше наданих податкових преференцій для транспортних засобів, за якими декларантом або уповноваженою ним особою подано відповідно до статті 259 цього Кодексу попередню митну декларацію до 1 липня 2022 року та митна вартість яких не перевищує 10 тисяч євро.

Так, законопроектами пропонується, що у разі подання попередньої митної декларації для ввезення транспортних засобів до 1 липня 2022 року фізичні особи протягом 30 календарних днів звільняються від оподаткування податком на додану вартість, акцизним податком та ввізним митом.

При цьому, встановлюється застереження, а саме – ця податкова преференція не поширюються на транспортні засоби, які походять або ввозяться з Російської Федерації, Республіки Білорусь та тимчасово окупованих територій України.

Немає коментарів:

Дописати коментар