16/05/2022

Який порядок надсилання контролюючим органом Повідомлення про виявлення факту, що свідчить про володіння ЮО – резидентом України часткою в іноземній юридичній особі?

Підпунктом 39 прим. 2.6.3 п. 39 прим. 2 6 ст. 39 прим. 2 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) визначено, що у разі якщо будь-який контролюючий орган, інший орган державної влади, банк або фінансова установа виявили факти, що свідчать про володіння фізичною (юридичною) особою – резидентом України часткою в іноземній юридичній особі, такий орган, банк або фінансова установа надсилають повідомлення про це центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику.

З метою забезпечення спрощення процесів інформування та єдиного підходу у викладені інформації, ДПС розроблено примірну форму Повідомлення про виявлення факту, що свідчить про володіння фізичною (юридичною) особою – резидентом України часткою в іноземній юридичній особі (далі – Повідомлення).

Повідомлення:

  • подається щодо кожного факту окремо;
  • надсилається не пізніше п’яти робочих днів з дня виявлення зазначених фактів;
  • подається засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України від 05 жовтня 2017 року № 2155-VІІ «Про електронні довірчі послуги» із змінами та доповненнями та від 22 травня 2003 року № 851-VІ «Про електронні документи та електронний документообіг» із змінами та доповненнями.

Також при формуванні електронної форми Повідомлення звітним періодом є місяць, в якому направляється повідомлення.

Немає коментарів:

Дописати коментар