18/04/2022

В росії пророкують економічну кризу вже влітку цього року



Голова ЦБ росії Ельвіра Набіулліна повідомила про заплановані структурні перетворення в економіці росії. Правда те про що вона говорить називається кризою.

"Період, коли економіка може жити на резерви, є кінцевим. І вже в другому-третьому кварталі ми вступимо в період структурних перетворень і пошуку нових бізнес-моделей", - сказала Набіулліна у своїй найзначнішій промові з моменту відправлення сил росії в Україну 24 лют.

Це супроводжуватиметься зростанням цін на певні товари, тож інфляція, яка в березні досягла 17% щорічно, буде вище цільової. Але причиною цього буде низька пропозиція, а не високий попит.

Вона також повідомила про плани москви щодо вжиття юридичних заходів щодо блокування золота, форексу та активів, що належать російським резидентам, і додала, що такий крок потрібно буде ретельно продумати.

Іноземні санкції заморозили близько 300 мільярдів доларів із близько 640 мільярдів доларів, які росія мала у своїх золотовалютних резервах, коли розпочала те, що вона називає своєю «спеціальною військовою операцією» в Україні.

Досі санкції торкнулися в основному фінансового ринку, але тепер вони почнуть все більше впливати на економіку.

«Основні проблеми будуть пов’язані з обмеженнями на імпорт і логістику зовнішньої торгівлі, а в будуть пов’язані майбутньому – з обмеженнями на експорт. Російським виробникам доведеться шукати нових партнерів, логістику або переходити на виробництво продукції попередніх поколінь», – сказала вона.

InTax.news

Немає коментарів:

Дописати коментар